ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΙΣΑΚΤΕΩΝ ΣΤΙΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ 2018 - 2019

Σύμφωνα με νεότερη απόφαση ο αριθμός των εισακτέων με τις Πανελλήνιες 2018 στις στρατιωτικές σχολές καθορίστηκε στους 819 εισαχθέντες (363  σε ΑΣΕΙ  και  456 σε ΑΣΣΥ). . (Πέρυσι είχαν εισαχθεί   πάλι 819, αλλά 398 σε ΑΣΕΙ  και  421 σε ΑΣΣΥ).

 

Να υπενθυμίσουμε ότι η προθεσμία για την υποβολή των σχετικών δικαιολογητικών των υποψηφίων για τη συμμετοχή στις προκαταρκτικές εξετάσεις των Στρατιωτικών Σχολών λήγει στις 10 Μαΐου 2018.

Η κατανομή:

Στον οριζόμενο συνολικό αριθμό εισακτέων των Σχολών περιέχονται οι εξής ειδικές κατηγορίες με τα αντίστοιχα ποσοστά που εισάγονται σε ποσοστό μέχρι τριάντα πέντε τοις εκατό (35%) επί του εκάστοτε καθοριζομένου αριθμού εισακτέων κατά σειρά επιτυχίας. Επίσης αφορούν αναπήρους και τραυματισθέντες στρατιωτικούς (σε ποσοστό αναπηρίας άνω του 67%) που τραυματίστηκαν σε πολεμικές επιχειρήσεις ή σε ειρηνική περίοδο, λόγω παθήσεώς τους σε διατεταγμένη υπηρεσία και ένεκα αυτής.

 

Επίσης αφορούν Έλληνες μόνιμους στρατιωτικούς εφέδρους και κληρωτούς οπλίτες που συμμετείχαν με οποιονδήποτε τρόπο στα πολεμικά γεγονότα της χρονικής περιόδου από 20 Ιουλίου έως την 20 Αυγούστου 1974 στην Κύπρο, καθώς και στα γεγονότα που έλαβαν χώρα το 1964 στην Τυληρία και Λευκωσία και το 1967 στην Κοφίνου και τους Αγίους Θεοδώρους της Κύπρου αλλά και θανόντες στρατιωτικούς των ΕΔ στον πόλεμο ή στην ειρήνη κατά την εκτέλεση διατεταγμένης υπηρεσίας και ένεκα αυτής.

Οι παραπάνω υποψήφιοι/ες εισάγονται σε ποσοστό μέχρι δέκα τοις εκατό (10%) επί του ποσοστού τριάντα πέντε τοις εκατό (35%), σε κάθε περίπτωση όμως τουλάχιστον ένα (1) άτομο. Όσον αφορά στους Έλληνες εξωτερικού εισάγονται σε ποσοστό μέχρι τρία τοις εκατό (3%).

Τελος προβλέπεται η εισαγωγή Μονίμων Υπαξιωματικών του Στρατού Ξηράς, σε ποσοστό είκοσι τοις εκατό (20%), με τις διαδικασίες που στον ίδιο νόμο καθορίζονται.

Οι υποψήφιοι που θα υπαχθούν στις ειδικές κατηγορίες (35%), θα κριθούν για την εισαγωγή τους με βάση το σύνολο των μορίων που θα συγκεντρώσουν στις πανελλαδικές γραπτές εξετάσεις του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων (ΥΠΠΕΘ), κατά φθίνουσα σειρά μορίων και τη δήλωση προτίμησής τους, κατά πρώτον ως υποψήφιοι της γενικής σειράς και εφόσον δεν συγκεντρώνουν τη βάση της γενικής σειράς κρίνονται στη συνέχεια με την ειδική κατηγορία στην οποία ανήκουν. 

Σε περίπτωση ύπαρξης κενών θέσεων των ειδικών κατηγοριών αυτές συμπληρώνονται από υποψηφίους της γενικής σειράς. Αντίστοιχες κενές θέσεις της περίπτωσης της παρ. 1δ του παρόντος άρθρου, μεταφέρονται αναλογικά στη γενική σειρά και στις κατηγορίες των παρ. 1α και β του άρθρου 11 του ν. 3648/2008.

Ο αριθμός εισακτέων, θα καλυφθεί κατά το ενενήντα τοις εκατό (90%) από όσους υποψηφίους διαγωνισθούν το έτος 2018 στα μαθήματα της Γ΄ Τάξης του Γενικού Λυκείου, σε εθνικό επίπεδο.

Το υπόλοιπο δέκα τοις εκατό (10%) του αριθμού των εισακτέων, να καλυφθεί από τους κατόχους απολυτηρίου οποιουδήποτε τύπου Λυκείου χωρίς νέα εξέταση, με βάση τη βαθμολογία της τελευταίας εξέτασης στα πανελλαδικά εξεταζόμενα μαθήματα τα δύο προηγούμενα έτη (2016 και 2017). Οι θέσεις που αντιστοιχούν στο δέκα τοις εκατό (10%) του αριθμού των εισακτέων κατανέμονται στους υποψήφιους του έτους 2016 σε ποσοστό σαράντα τοις εκατό (40%) και στους υποψήφιους του έτους 2017 σε ποσοστό εξήντα τοις εκατό (60%). Σε περίπτωση μη συμπλήρωσης του αριθμού εισακτέων αυτής της κατηγορίας, οι κενές θέσεις συμπληρώνονται από την κατηγορία του ενενήντα τοις εκατό (90 %).

Ποσοστό οκτώ τοις εκατό (8%) επί του αριθμού εισακτέων στις ΑΣΣΥ, καλύπτεται από υποψηφίους ημερήσιων Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ). Το ποσοστό αυτό [κατά το 90% από τους υποψηφίους που θα διαγωνισθούν το έτος 2018 στα πανελλαδικά εξεταζόμενα μαθήματα και κατά το 10% από κατόχους απολυτηρίου οι οποίοι εξετάσθηκαν στα πανελλαδικά εξεταζόμενα μαθήματα τα δύο προηγούμενα έτη (οι θέσεις κατανέμονται στους υποψήφιους του έτους 2016 σε ποσοστό 40% και στους υποψήφιους του έτους 2017 σε ποσοστό 60%)] υπολογίζεται επί των θέσεων, που αντιστοιχούν στη Γενική Σειρά και στις Ειδικές Κατηγορίες.

Στα ΑΣΕΙ και στις ΑΣΣΥ είναι δυνατή η εισαγωγή υποψηφίων ως επιλαχόντων, για πλήρωση τυχόν κενών θέσεων, οι οποίες δημιουργούνται λόγω μη παρουσίασης, παραίτησης ή απομάκρυνσης υποψηφίων, που έχουν κριθεί εισακτέοι στις Σχολές αυτές, βάσει των αποτελεσμάτων που εκδόθηκαν από το ΥΠΠΕΘ.

Λίγα λόγια για εμάς

Το Φροντιστήριο Ευτυχιάδου στη Νέα Ιωνία δεν είναι μέλος μιας απρόσωπης αλυσίδας επιχειρήσεων. Είναι μια καθαρά προσωπική επιχείρηση με ολιγομελή τμήματα και μαθητές που γνωρίζονται μεταξύ τους, όπως ταιριάζει στα δεδομένα της ελληνικής κοινωνίας και πραγματικότητας. Περισσότερα...

Προγράμματα σπουδών