Η φιλοσοφία μας

Έχοντας ως σκοπό και μέλημα να βοηθήσουμε τα παιδιά στη μαθητική τους προσπάθεια στη Μέση Εκπαίδευση, το Φροντιστήριο Ευτυχιάδου στη Νέα Ιωνία προσφέρει όλα εκείνα τα εφόδια που ο μαθητής είναι απαραίτητο να λάβει, ώστε να αποκτήσει τις πρέπουσες γνώσεις και ικανότητες στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο.

Με διδασκόμενα μαθήματα, όπως Έκθεση, Αρχαία Ελληνικά, Ιστορία, Μαθηματικά, Φυσική, Χημεία, Βιολογία, Οικονομικά και Ανάπτυξη Εφαρμογών Υπολογιστών το Φροντιστήριο Ευτυχιάδου στη Νέα Ιωνία καλύπτει όλους εκείνους τους τομείς που χρειάζονται για την επιτυχία των παιδιών στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, παρακολουθώντας την πορεία τους από την Α΄ Γυμνασίου μέχρι και την Γ΄ Λυκείου.

Το Φροντιστήριο Ευτυχιάδου στη Νέα Ιωνία δεν είναι μέλος μιας απρόσωπης αλυσίδας επιχειρήσεων. Είναι μια καθαρά προσωπική επιχείρηση με ολιγομελή τμήματα και μαθητές που γνωρίζονται μεταξύ τους, όπως ταιριάζει στα δεδομένα της ελληνικής κοινωνίας και πραγματικότητας. Για μας κάθε μαθητής είναι μια αυτόνομη οντότητα και μια ανεξάρτητη προσωπικότητα και όχι χαμένος στο σύνολο μιας τάξης. Θεωρούμε προφανές το μάθημα που προσφέρουμε να έχει το νόημα της προσωπικής επαφής με τους μαθητές μας και όχι της τυποποιημένης και ουδέτερης διδασκαλίας.

Με συνεχώς επικαιροποιημένες και οργανωμένες σημειώσεις μαθημάτων που μοιράζονται δωρεάν σε όλες τις τάξεις του Γυμνασίου και του Λυκείου σύμφωνα με το πρόγραμμα σπουδών  και της ύλης που ορίζει και γνωστοποιεί με τις εγκυκλίους του το Υπουργείο Παιδείας, το Φροντιστήριο Ευτυχιάδου στη Νέα Ιωνία διευκολύνει την κατανόηση των διδασκομένων μαθημάτων με την αρωγή τόσο των σχολικών εγχειριδίων όσο και ηλεκτρονικών μορφών διδασκαλίας. Η επίλυση τόσο σχολικών όσο και εξωσχολικών ασκήσεων, η συνεχής εξέταση των μαθητών είτε σε γραπτό είτε σε προφορικό επίπεδο και η περιοδική ενημέρωση των γονιών σε σχέση με τις επιδόσεις των παιδιών, καθορίζουν το πλαίσιο στο οποίο κινείται η διδασκαλία του Φροντιστηρίου μας και ο τρόπος αφομοίωσης των γνώσεων από τα παιδιά.

Με πραγματικά υπεύθυνη συμπεριφορά στο Φροντιστήριο Ευτυχιάδου στη Νέα Ιωνία προσπαθούμε συνεχώς να είμαστε κοντά στα παιδιά με αληθινό ενδιαφέρον και επαφή τόσο για τις επιδόσεις τους στα μαθήματα, όσο και για τα ιδιαίτερα προβλήματα που παρουσιάζονται στην πορεία της ζωής τους, είτε λόγω εφηβείας είτε λόγω της καθημερινότητας. Δίνοντας σημασία στις δυσκολίες που παρουσιάζονται στα παιδιά και έχοντας ευήκοα ώτα, συμβουλεύοντας και με συνεχή επαφή με τους γονείς, προσπαθούμε να δίνουμε λύσεις.

Έχοντας ασχοληθεί με το χώρο της Μέσης Εκπαίδευσης ήδη από το 1990 έχουμε αντιληφθεί ότι η προετοιμασία των μαθητών για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις δεν είναι κάτι ξαφνικό και τυχαίο που έρχεται στην τελευταία τάξη του Λυκείου.

Είναι μια επίπονη και οργανωμένη διαδικασία που ξεκινάει από την Α΄ Γυμνασίου και σταδιακά κορυφώνεται, καθώς μεγαλώνουν οι τάξεις. Αυτό προσπαθούμε να το εξηγήσουμε τόσο στους μαθητές όσο και στους γονείς τους.

Προσπαθούμε να τους εξηγήσουμε ότι το διάβασμα μόνο του ή σποραδικά δεν είναι αρκετό∙ σημασία έχει ο τρόπος της μελέτης, η οργάνωση των σημειώσεων, η καλή εκμετάλλευση του χρόνου, η υπεύθυνη καθημερινή πορεία. Όλα τα προηγούμενα σε συνδυασμό  με τη συμβουλευτική καθοδήγηση που παρέχουμε  συνεχώς στα παιδιά και τους γονείς τους ως προς τα συστήματα εξετάσεων που κατά καιρούς θεσπίζονται από το Υπουργείο Παιδείας, δίνουν τη δυνατότητα στους μαθητές του Φροντιστήριου Ευτυχιάδου στη Νέα Ιωνία να κάνουν την καλύτερη δυνατή επιλογή ανάλογα με τις δυνατότητες και τις επιδιώξεις τους.

Πάντα έχοντας κατά νου το συμφέρον των μαθητών μας και την εις  βάθος κατανόηση των εννοιών από τα παιδιά προσφέρουμε, αν χρειαστεί,  πρόσθετες ώρες μαθήματος χωρίς επιβάρυνση των γονιών. Δίνουμε έτσι τη δυνατότητα στα παιδιά να βελτιώσουν τις επιδόσεις τους, να ξεχωρίσουν στα μαθήματα και βέβαια να αποκτήσουν αυτοπεποίθηση στο σχολείο.

Στο Φροντιστήριο Ευτυχιάδου στη Νέα Ιωνία οι διδάσκοντες καθηγητές είτε Γυμνασίου, είτε Λυκείου, επιλέγονται από τη διεύθυνση όχι μόνο με βάση την επιστημονική τους επάρκεια ή την προϋπηρεσία που διαθέτουν, αλλά και από τη διάθεση που έχουν να προσφέρουν στη γνώση, από τη μεταδοτικότητα της διδαχής, την υπομονή αλλά και την ορθή αντιμετώπιση των διάφορων καταστάσεων που παρουσιάζονται με την καθημερινή τριβή των σχέσεων.

Σαν τελευταίο λέμε τούτο: δεν ξεχνάμε ποτέ τις δικές μας εποχές που ήμασταν μαθητές στα θρανία, τις δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε  και τη χαρά της ανταμοιβής που νιώσαμε στο τελείωμα της μαθητικής μας πορείας. Αυτές οι μνήμες πάντα μας βοηθούν να κάνουμε την αναγωγή στα παιδιά που τώρα εμείς διδάσκουμε. Έχουμε πάντα υπόψη μας την ελληνική πραγματικότητα και νοοτροπία, θέλουμε να βλέπουμε κατάματα γονείς και μαθητές, ακόμα και όταν τα παιδιά αποφοιτούν από το Λύκειο. Δε λέμε μισόλογα, δικαιολογίες ή υπερβολές. Θέλουμε να είμαστε και είμαστε περήφανοι για τη δουλειά μας.

Ο διευθυντής σπουδών
Ανδρέας Ι. Παναγιωτόπουλος

Λίγα λόγια για εμάς

Το Φροντιστήριο Ευτυχιάδου στη Νέα Ιωνία δεν είναι μέλος μιας απρόσωπης αλυσίδας επιχειρήσεων. Είναι μια καθαρά προσωπική επιχείρηση με ολιγομελή τμήματα και μαθητές που γνωρίζονται μεταξύ τους, όπως ταιριάζει στα δεδομένα της ελληνικής κοινωνίας και πραγματικότητας. Περισσότερα...

Προγράμματα σπουδών