Ανακοίνωση με οκτώ συστάσεις  προς μαθητές κι εκπαιδευτικούς, για το άνοιγμα των σχολείων τη Δευτέρα 8 Ιανουαρίου, εξέδωσε  ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας , με στόχο τη μείωση του κινδύνου μετάδοσης λοιμώξεων.

Για να μειωθεί ο κίνδυνος μετάδοσης των λοιμώξεων του αναπνευστικού (λοιμώξεις από τον ιό SARS-CoV-2, γρίπη κ.α.) στο σχολικό περιβάλλον συστήνεται η τήρηση βασικών μέτρων από καθηγητές, μαθητές και λοιπό προσωπικό:

Ηλεκτρονική εγγραφή επιτυχόντων στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση

   Ξεκινά η εγγραφή των επιτυχόντων των Πανελλαδικών Εξετάσεων έτους 2023 και της ειδικής κατηγορίας των πασχόντων από σοβαρές παθήσεις στις Σχολές και τα Τμήματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, η οποία θα πραγματοποιηθεί ηλεκτρονικά, κατά το διάστημα από Πέμπτη 31 Αυγούστου 2023 έως και Τετάρτη  20  Σεπτεμβρίου 2023. 

Αντικαθίσταται το αγώνισμα του Δρόμου 400μ. με το αγώνισμα του Δρόμου 200μ. για τα αγόρια που θα συμμετάσχουν στις πρακτικές δοκιμασίες , του 2024, προκειμένου να εισαχθούν στα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, με απόφαση την οποία υπέγραψε ο υπουργός Παιδείας Κ. Πιερρακάκης.

Ειδικότερα, ο πίνακας «ΑΡΡΕΝΩΝ» της παρ. 1 της περ. Β του άρθρου 3,  της υπό στοιχεία Φ.253/128314/Β6/2002 (Β’ 1538) αντικαθίσταται ως εξής:

Ξεκινούν τη Δευτέρα 28 Αυγούστου οι εγγραφές στα ΙΕΚ της ΔΥΠΑ των επιτυχόντων υποψηφίων που υπέβαλαν παράλληλο μηχανογραφικό.

Κατόπιν της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων επιλογής υποψηφίων για τα Δημόσια ΙΕΚ, από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, οι επιτυχόντες υποψήφιοι στα ΙΕΚ της ΔΥΠΑ που υπέβαλαν παράλληλο μηχανογραφικό καλούνται να προσέλθουν στο ΙΕΚ επιτυχίας τους, από τη Δευτέρα 28 Αυγούστου έως και την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου από τις 09:00 έως τις 14:00, για να υποβάλουν αίτηση εγγραφής.

Όσοι επιτυχόντες υποψήφιοι δεν προσέλθουν εντός της προθεσμίας, αυτόματα θα θεωρηθούν ότι δεν επιθυμούν να εγγραφούν.

Στοιχεία επικοινωνίας των ΙΕΚ ΔΥΠΑ θα βρείτε στις παρακάτω διευθύνσεις:

https://www.dypa.gov.gr/iek-oaed-arkhiki-epaghghelmatiki-katartisi 

https://michanografiko-diek.it.minedu.gov.gr/index.php/site/contact

Απαραίτητα δικαιολογητικά για εγγραφή

1. Φωτοαντίγραφο του Τίτλου Σπουδών εγγραφής τους (Απολυτήριο Γενικού ή Επαγγελματικού Λυκείου, Πτυχίο ΤΕΕ Β ́ Κύκλου)
2. Φωτοαντίγραφο του Δελτίου Ταυτότητας ή Διαβατηρίου τους
3. Βεβαίωση ΑΜΚΑ
4. Βεβαίωση ΑΦΜ
5. Βεβαίωση Οικογενειακής Κατάστασης
6. Αποδεικτικά Ειδικών Περιπτώσεων (Πολυτέκνου, Τριτέκνου, Ιδιότητα Προστάτη ή τέκνου Μονογονεϊκής Οικογένειας).

Υπενθυμίζεται ότι οι καταρτιζόμενοι δεν δύνανται να εγγραφούν και να φοιτούν παράλληλα σε άλλες δομές δευτεροβάθμιας ή μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΠΑΛ, ΙΕΚ, ΑΕΙ).

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε τον ιστότοπο https://www.dypa.gov.gr/

Oι διαδικασίες για την υποβολή των Μηχανογραφικών Δελτίων (Μ.Δ. και Π.Μ.Δ) έτους 2023 ξεκινούν από την Παρασκευή 7 Ιουλίου 2023 στις 13:00μ.μ. και λήγουν τη Δευτέρα 17 Ιουλίου 2023 στις 24:00μ.μ..

Οι υποψήφιοι, χρησιμοποιώντας τον προσωπικό κωδικό ασφαλείας τους (password) που έχουν ήδη αποκτήσει ή που θα αποκτήσουν αυτές τις μέρες, θα μπορούν να επισκέπτονται την ηλεκτρονική διεύθυνση https://michanografiko.it.minedu.gov.gr και να επιλέγουν το Μηχανογραφικό Δελτίο (Μ.Δ.) για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση ή/και το Παράλληλο Μηχανογραφικό Δελτίο (Π.Μ.Δ.) για εισαγωγή στα Δημόσια ΙΕΚ.

Λίγα λόγια για εμάς

Το Φροντιστήριο Ευτυχιάδου στη Νέα Ιωνία δεν είναι μέλος μιας απρόσωπης αλυσίδας επιχειρήσεων. Είναι μια καθαρά προσωπική επιχείρηση με ολιγομελή τμήματα και μαθητές που γνωρίζονται μεταξύ τους, όπως ταιριάζει στα δεδομένα της ελληνικής κοινωνίας και πραγματικότητας. Περισσότερα...

Προγράμματα σπουδών